Vulling van de Taarten

 

Naast vorm en kleur is ook de smaak van een taart belangrijk. De cake van de taart wordt gemaakt van luchtige biscuitcake (zonder boter), varianten zijn altijd bespreekbaar.

 

De vulling van de taart is ook een belangrijk onderdeel, elke taart wordt in 3 lagen gesneden en is voorzien van twee lagen vulling.

 

Je kunt er voor kiezen om beide lagen met dezelfde smaak te vullen, maar je kunt ook twee verschillende soorten vulling in uw taart verwerken, deze moeten natuurlijk wel goed bij elkaar passen!

 

 
 Stevige vullingen Luchtige vullingen Andere vullingen
 Botercrème met smaak: Bavarois Jam/confiture
 Aardbei Aardbeien Aardbeien
 Banaan Amaretto (zonder alchohol) Bosvruchten
 Bosvruchten Appel-Kaneel Frambozen
 Caramel Bloedsinasappel Abrikozen
 Chocolade Bosvruchten 
 Framboos Cappucino 
 Hazelnoot Caramel 
 Kokos Zoute Caramel Room
 Lemon Chocolade Banketbakkerroom
 Mandarijn Frambozen Chipolata
 Mango Hazelnoot 
 Mokka Koffie 
 Passievrucht Lemon/Citroen 
 Peer Mango-Abrikoos 
 Perzik Marsepein 
 Sinasappel Nougat 
 Sparkling Wine Peren 
 Speculaas Perzik-Maracuja Afsmeren met...
 Vanille Straciatella Vanille Botercreme
 Witte Chocolade Vanille Ganache
  Witte Chocolade 
  Yoghurt-Kers 
 Botercrème anders…  
 Bastognekoekjes  
 Mars  
 Milky Way  
 M&M’s  
 Pepernoten (seizoen gebonden)  
 Nutella  
 Oreo  
 Stroopwafel  
   
 Botercrème met drank:  
 Likeur43  
 Advocaat  
 Baileys  
 Telgter-Koffiedrupje  
 Amaretto  
 Tia Maria  
 Champagne / Prosecco  
 Limoncello  
 Of andere likeur naar keuze!  

 

Wat is wat:

 

Stevige vullingen

Dit zijn vullingen die erg machtig zijn, botercreme bestaat uit roomboter en suiker in de verhouding 1 op 1 met daaraan toegevoegd een smaakje. Chocolade is vaak ook erg machtig, daarom heb ik deze ook onder de stevige vullingen geplaatst.

 

Luchtige vullingen

Dit zijn bij ons de bavaroises, deze hebben als basis slagroom, ze passen goed bij elkaar en zijn ook goed met andere vulling types te combineren.

 

Andere vullingen

Dit zijn bij ons de jam, gelei en room vulling.

  

Hoe maak je een goede combinatie:

– Stevige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Mokka botercrème + Chocolade bavarois)

– Stevige vulling + Andere vullling ( voorbeeld Aardbeienbotercreme + Aardbeienjam)

– Luchtige vulling + Andere vulling ( voorbeeld Lemon bavarois + Tropical gelei)

– Luchtige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Aardbeien bavarois + Lemon bavarois)

– Andere vulling + Andere vulling (voorbeeld banketbakkersroom + aardbeienjam)