Vulling van de Taarten

 

Naast vorm en kleur is ook de smaak van een taart belangrijk. De cake van de taart wordt gemaakt van luchtige biscuitcake (zonder boter), varianten zijn altijd bespreekbaar.

 

De vulling van de taart is ook een belangrijk onderdeel, elke taart wordt in 3 lagen gesneden en is voorzien van twee lagen vulling.

 

Je kunt er voor kiezen om beide lagen met dezelfde smaak te vullen, maar je kunt ook twee verschillende soorten vulling in uw taart verwerken, deze moeten natuurlijk wel goed bij elkaar passen!

 

 Stevige vullingen

 Luchtige vullingen

 Andere vullingen

 Botercrème met smaak:

 Bavarois

 Jam/confiture

 Aardbei

 Aardbeien

 Aardbeien

 Ananas

 

 Abrikozen

 Banaan

 Appel-Kaneel

 Bosvruchten

 Bosbes

 Frambozen

 Bosvruchten

 Bosvruchten

 

 Caramel

 Cappucino

 

 Chocolade

 Caramel

 

 Framboos

 Zoute Caramel

 

 Groene Appel

 Chocolade

 

 Hazelnoot

 Frambozen

 

 Kers

 Hazelnoot

 

 Kokos

 Lemon/Citroen

 Room

 Lemon

 Mango-Abrikoos

 Banketbakkersroom

 Mandarijn

 Nougat

 Chipolata

 Mango

 Peren

 

 Mokka

 

 

 Passievrucht

 Sinasappel

 

 Peer

 Vanille

 

 Perzik

 Witte Chocolade

 

 Roos

 Yoghurt-Kers

 

 Sinasappel

 

 

 Speculaas

 

 

 Vanille

 

 Afsmeren met:

 Violet

 

 Vanille Botercreme

 Witte Chocolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 Botercrème anders…

 

 

 Bastognekoekjes

 

 

 Mars

 

 

 Milky Way

 

 

 M&M’s

 

 

 Pepernoten (seizoen gebonden)

 

 

 Nutella

 

 

 Oreo

 

 

 Stroopwafel

 

 

 

 

 

 Botercrème met drank:

 

 

 Likeur43

 

 

 Advocaat

 

 

 Baileys

 

 

 Telgter-Koffiedrupje

 

 

 Amaretto

 

 

 Tia Maria

 

 

 Champagne / Prosecco

 

 

 Limoncello

 

 

 Of …..!

 

 

 

Wat is wat:

 

Stevige vullingen

Dit zijn vullingen die erg machtig zijn, botercreme bestaat uit roomboter en suiker in de verhouding 1 op 1 met daaraan toegevoegd een smaakje. Chocolade is vaak ook erg machtig, daarom heb ik deze ook onder de stevige vullingen geplaatst.

 

Luchtige vullingen

Dit zijn bij ons de bavaroises, deze hebben als basis slagroom, ze passen goed bij elkaar en zijn ook goed met andere vulling types te combineren.

 

Andere vullingen

Dit zijn bij ons de jam, gelei en room vulling.

  

Hoe maak je een goede combinatie:

– Stevige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Mokka botercrème + Chocolade bavarois)

– Stevige vulling + Andere vullling ( voorbeeld Aardbeienbotercreme + Aardbeienjam)

– Luchtige vulling + Andere vulling ( voorbeeld Lemon bavarois + Tropical gelei)

– Luchtige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Aardbeien bavarois + Lemon bavarois)

– Andere vulling + Andere vulling (voorbeeld banketbakkersroom + aardbeienjam)