Vulling van de Taarten
Naast vorm en kleur is ook de smaak van een taart belangrijk. De cake van de taart wordt gemaakt van luchtige biscuitcake (zonder boter), varianten zijn altijd bespreekbaar.
De vulling van de taart is ook een belangrijk onderdeel, elke taart wordt in 3 lagen gesneden en is voorzien van twee lagen vulling.
Je kunt er voor kiezen om beide lagen met dezelfde smaak te vullen, maar je kunt ook twee verschillende soorten vulling in uw taart verwerken, deze moeten natuurlijk wel goed bij elkaar passen!
Stevige vullingen | Luchtige vullingen | Andere vullingen |
Botercrème met smaak: | Bavarois | Jam/confiture |
Aardbei | Aardbeien | Aardbeien |
Ananas |
| Abrikozen |
Banaan | Appel-Kaneel | Bosvruchten |
Bosbes | Frambozen | |
Bosvruchten | Bosvruchten |
|
Caramel | Cappucino |
|
Chocolade | Caramel |
|
Framboos | Zoute Caramel |
|
Groene Appel | Chocolade |
|
Hazelnoot | Frambozen |
|
Kers | Hazelnoot |
|
Kokos | Lemon/Citroen | Room |
Lemon | Mango-Abrikoos | Banketbakkersroom |
Mandarijn | Nougat | Chipolata |
Mango | Peren |
|
Mokka |
|
|
Passievrucht | Sinasappel |
|
Peer | Vanille |
|
Perzik | Witte Chocolade |
|
Roos | Yoghurt-Kers |
|
Sinasappel |
|
|
Speculaas |
|
|
Vanille |
| Afsmeren met: |
Violet |
| Vanille Botercreme |
Witte Chocolade |
|
|
|
|
|
|
|
|
Botercrème anders… |
|
|
Bastognekoekjes |
|
|
Mars |
|
|
Milky Way |
|
|
M&M’s |
|
|
Pepernoten (seizoen gebonden) |
|
|
Nutella |
|
|
Oreo |
|
|
Stroopwafel |
|
|
|
|
|
Botercrème met drank: |
|
|
Likeur43 |
|
|
Advocaat |
|
|
Baileys |
|
|
Telgter-Koffiedrupje |
|
|
Amaretto |
|
|
Tia Maria |
|
|
Champagne / Prosecco |
|
|
Limoncello |
|
|
Of …..! |
|
|
Wat is wat:
Stevige vullingen
Dit zijn vullingen die erg machtig zijn, botercreme bestaat uit roomboter en suiker in de verhouding 1 op 1 met daaraan toegevoegd een smaakje. Chocolade is vaak ook erg machtig, daarom heb ik deze ook onder de stevige vullingen geplaatst.
Luchtige vullingen
Dit zijn bij ons de bavaroises, deze hebben als basis slagroom, ze passen goed bij elkaar en zijn ook goed met andere vulling types te combineren.
Andere vullingen
Dit zijn bij ons de jam, gelei en room vulling.
Hoe maak je een goede combinatie:
– Stevige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Mokka botercrème + Chocolade bavarois)
– Stevige vulling + Andere vullling ( voorbeeld Aardbeienbotercreme + Aardbeienjam)
– Luchtige vulling + Andere vulling ( voorbeeld Lemon bavarois + Tropical gelei)
– Luchtige vulling + Luchtige vulling (voorbeeld Aardbeien bavarois + Lemon bavarois)
– Andere vulling + Andere vulling (voorbeeld banketbakkersroom + aardbeienjam)